ÉDESAPA IMÁJA

Amikor egy új életet akarsz rám bízni, add, hogy bátor és benned bízó legyek annak elfogadásában. Adj érző szívet, hogy akkor tudjam gyermekem életét leginkább félteni, amikor még a legtehetetlenebb, a legkiszolgáltatottabb, leginkább rászorul az oltalomra.

Adj erőt és áldást, hogy mindig oltalmazni, táplálni, gyarapítani tudjam gyermekeidet, az én gyermekeimet, lelkiekben, testiekben egyaránt, hogy megszenteltessék és dicsértessék általuk a Te neved, és beteljék a Te akaratod itt, a földön is. Légy gondviselő atyjuk, add meg mindennapi kenyerüket, mindazt, ami testük és lelkük fejlődéséhez szükséges.

Adj bölcsességet, hogy ne csupán testiekben és anyagiakban, hanem szellemiekben és lelkiekben is táplálni tudjam őket. Add, hogy követni tudjam Szent Fiadat, aki azt mondta: 'Engedjétek hozzám a kisdedeket!' Sohase hárítsam el magamtól gyermekeim kérdező, tanácsot kérő szavát.

Add, hogy gyermekeim számára ne csupán tekintély és hatalmi szó legyek, hanem őszinte jó barát, amint a 'e Fiad is barátja volt minden kicsinynek és szenvedőnek. Segíts, hogy szeretetre tudjam nevelni őket: önmaguk elviselésére, a másik elfogadására, segítésére és a megbocsátásra. Amen.
 
Forrás ~ Internet